Ik ben geboren in Amsterdam op 26 mei 1938.

In 1960 ben ik getrouwd met Willem Bouter (overleden in 2000). Samen hebben we een dochter en een zoon, Linda en Menno Bouter.

Ik woon nu, na de nodige verhuizingen, in Roodeschool.

Ik ben keramiste (autodidacte) van beroep en als zodanig werkzaam vanaf 1974.

Ik volgde de C.P.D.B. cursus aan de Academie Minerva, en had glazuurlessen bij Emmy van Deventer. Ik vond de lessen boeiend en heb er veel van geleerd.

Ik ben lid van de vakgroep Keramisten en van de Stichting Keramisten van het Noorden.

 

Van 1974 tot 1980 woonden we in Lelystad. Dat was ook een speciale tijd voor ons. Vanuit de Bijlmermeer, waar we ook 6 jaar gewoond hebben, naar Lelystad. Willem en ik besloten daar als kunstenaars door het leven te gaan. Willem zegde zijn baan op als lampenontwerper in Amsterdam. Wij behoorden tot de eerste kunstenaars in Lelystad en we werden er heel warm ontvangen. We werden bij alle belangrijke gebeurtenissen in Lelystad uitgenodigd aanwezig te zijn. Alle nieuwe kunstenaars die in Lelystad kwamen wonen, werden naar ons doorverwezen. Zo leerden we heel veel mensen kennen, waarvan velen waardevolle vrienden werden. In de tijd in Lelystad hebben we hard aan ons vak gewerkt en hebben we ook heel veel les gegeven. In Lelystad, in die tijd, was alles in opbouw en alles kon en overal was geld voor. Je werd er gewaardeerd als kunstenaar en als mens en dat voelde heel fijn.

Willem heeft er verschillende grote opdrachten uitgevoerd, o.a. het oorlogsmonument.

In 1980 zijn we naar Noord-Groningen verhuisd, naar Uithuizen om precies te zijn. Daar konden we een boerderij huren met heel veel ruimte, zodat we er allebei goed konden werken. Na 9 jaar wilde de eigenaar van het huis weer terug in zijn ouderlijk huis en zijn we naar Roodeschool vertrokken, waar we de Openbare Lagere School konden kopen.

Willem is in het jaar 2000 overleden.

 

In 1993 ben ik als keramiste uitgenodigd om 6 weken in Japan te komen wonen en werken. Dat is een heel belangrijke tijd voor mij geweest. Een cultuur waar ik weinig van wist, en dus helemaal nieuw voor mij was. Een hele bijzondere ervaring, wonend bij een gastgezin en werkend met allemaal keramisten uit verschillende werelddelen. Ik vond het ook heel bijzonder te ervaren hoe je daar als keramiste gezien werd. Een enorm verschil ten opzichte van Nederland.

Je word in Japan echt gerespecteerd om wie je bent en om je vak. Die reis heeft veel invloed gehad op mijn werk, maar ook op mijzelf als persoon.

Het werken hier in het noorden van Nederland heeft mij ook enorm geïnspireerd, de ruimte, de luchten, het omgeploegde land, doorgangen in de dijken, enz.

In Roodeschool hebben we, mijn dochter Linda Bouter en ik, een gezamenlijk keramiek-atelier en een galerie.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb